Cum sa pregatesti un creuzet vortex

Cum sa pregatesti un creuzet vortex
Creuzetele Vortex au un aspect foarte asemanator cu creuzetele Phunnel, diferenta ar fi ca in locul gaurii centrale creuzetele Vortex au un varf care la randul lui are 4 sau 5 gauri pentru un flux de aer optin si pentru a permite fumului sa ajunga in narghilea.

Comparativ cu alte creuzete pentru narghilea, creuzetele Vortex nu au gauri in partea de jos astfel lichidele din arome nu se vor scurge in narghilea. Creuzetele Vortex sunt realizate din diferite materiale: Lut, Pirex, Silicon, Aluminiu etc.




     
      1. Creuzete Vortex: Preturi si Branduri

      1.1. Creuzete Vortex Sahara Smoke.

Sahara Smokes pare a fi primul producator care produce creuzetele Vortex.
  • Preturile variaza intre 50 si 140 ron
  • Materiale: Lut, Pirex




      1.2. Creuzete Vortex No Brand

De obicei creuzetele fara un brand renumit se vor gasi la un pret mult mai accesibil. Insa calitatea lor variaza, trebuie doar sa fii atent inainte sa achizitionezi unul. Tot timpul sa fii atent dupa simetria creuzetului cat si a gaurilor.
  • Preturile variaza intre 20 si 60 ron
  • Materiale: Lut


      1.3 Creuzete Vortex KAYA

Producatorul Kaya produce o varietate mare de creuzete pentru narghilea. Insa are doar 2 modele de creuzete vortex, Saphire 4Tex si Kaya 4Tex.
  • Preturile variaza intre 25 si 50 ron
  • Materiale: Lut



      2. Modul de functionare al creuzetelor Vortex

 Creuzetele Vortex fuctioneaza in mod similar cu alte tipuri comune de creuzete pentru narghilea. Creuzetul Vortex este umplut cu aroma pentru narghilea, iar deasupra creuzetului se pun folia de aluminiu, mai apoi carbunii. Cand aroma depaseste 120° C, rezulta un fum dens care trece prin gaurile din varful creuzetului pentru a strabate restul proceselor.




      3. Avantajele Creuzetelor Vortex


  Caldura optima pentru aroma. Din cauza varfului din centrul creuzetului, folia si carbunele sunt tinute la distanta de aroma. Astfel, este mai dificil sa umpleti excesiv creuzetul cu aroma si evitati arderea acesteia.

  Evitati scurgerea lichidelor din aroma. Comparativ cu creuzetele traditionale pentru narghilea, creuzetele Vortex nu au gauri in partea de jos care sa faciliteze scurgerea lichidelor, astfel lichidele din aroma vor ramane in creuzet iar sesiunea dumneavoastra va avea o durata mai mare.

 Gust profund si fum dens. Daca stiti cum sa controlati caldura sa nu se supraincalzeasca, aroma va va oferi un gust intens pe toata durata sesiunii.

 Cost redus. Creuzetele Vortex sunt disponibile intr-o gama larga de modele si design-uri, este aproape imposibil sa nu gasiti un creuzet dupa gustul dumneavoastra. Preturile incep de la 15 Ron si pot ajunge pana la 70 ron.

    
  4. Dezavantajele Creuzetelor Vortex

Contaminare cu cenusa. In principiu pentru creuzetele Vortex se recomanda sa folositi folie de aluminiu in locul Hmd-ului, ceea ce poate duce la contaminarea aromei cu cenusa. Cenusa din carbuni trece prin gaurile foliei si mai apoi ajunge in aroma.

 Arderea aromei. Daca umpleti creuzetul excesiv cu aroma este foarte posibil sa supraincalziti aroma ceea ce va duce la arderea ei. La creuzetele Vortex va puteti ghida dupa varful central unde aroma nu ar trebui sa depaseasca inaltimea lui.

      5.
Cum sa pregatesti un creuzet Vortex pentru o sesiune de narghilea perfecta?

Umpleti creuzetul cu aroma de narghilea (nu recomandam pasta sau pietrele pentru narghilea), aranjati uniform in creuzet aroma. Incercati sa nu puneti aroma in exces, ca punct de reper aroma nu ar trebui sa depaseasca inaltimea varfului central, aroma ar trebui sa ajunga sub 3-5 mm de la partea superioara a varfului.

Acum ca ati umplut creuzetul urmeaza sa intindeti folia de aluminiu, pe final ramane perfoarea foliei unde puteti experimenta singuri modelul preferat, ideal ar fi sa faceti suficiente gauri pentru un flux de aer optim insa sa aveti grija sa nu exagerati pentru ca riscati arderea aromei.




Acestea fiind spuse iti dorim o sesiune de narghilea cat mai placuta, gaseste narghilele de calitate, arome, accesorii, si multe altele la Debesis Shisha. Si nu uita sa verifici blogul nostru pentru a descoperi mai multe despre Lumea Narghilelelor.


Afla mai multe:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!