Ghid pentru Incepatori - Tot ce trebuie sa stii (1/2)

Ghid pentru Incepatori - Tot ce trebuie sa stii (1/2)
Componentele unei narghilele


 
Creuzetul – Cunoscut si ca capul narghilelei, acesta poate fi fabricat din clei, lut, ceramica, metal, sticla si chiar silicon. Creuzetele din lut/ceramica sunt pe departe cele mai comune si sunt considerate cele mai bune de catre fumatori experimentati.
 
Garnitura Creuzetului – Aceasta se introduce in partea de jos a creuzetului, ofera o pozitie fixa si sigileaza complet orificiul. Este realizat din silicon sau cauciuc rezistent la caldura.
 
Tava pentru carbuni – Ea serveste ca si un loc unde poti sa scuturi carbunii de cenusa si previne caderea carbunelui.
 
Coloana Narghilelei – Este componenta principala a narghilelei care contine toate componentele majore si poate avea diferite forme.  Poti schimba furtunul, vasul si creuzetul dar coloana este cea care defineste narghileaua. In interiorul ei se afla teava prin care fumul circula din creuzet in vas. Orificiul pentru furtun sta fix langa coloana.

Supapa de aerisire – Este o simpla supapa care te lasa sa sufli in furtun sa scoti fumul ars sau daca aroma este prea puternica/mentolata ventileaza creuzetul ceea ce reduce pentru un moment taria aromei.


Supapa pentru furtun - De obicei se afla fix langa supapa de aerisire. Are un orificiu pana in vas care te lasa sa tragi fumul.
Pentru a sigila complet furtunul de narghilea se foloseste o garnitura din silicon care se introduce in supapa sau la modele de narghilea moderne sunt adaptoare speciale pentru fiecare model in parte.

Furtunul – Este un furtun flexibil care se introduce in supapa narghilelei si face sesiunea mult mai relaxanta. De cele mai multe ori, furtunul are 2 componente: un varf mic din aluminiu care se afla intr-o parte a furtunului, care se introduce in supapa si un mustiuc din metal/aluminiu/lemn din care tragi fumul din narghilea.

Vasul/Baza narghilelei – De cele mai multe ori este fabricat din sticla groasa care poate avea diferite forme sau modele, aici este locul unde pui apa.


Mai jos gasesti o imagine informativa :

 
Componentele unei sesiuni reusite

 
Aroma de Narghilea
 
Cea mai comuna si in acelasi timp si traditionala metoda de a fuma la o narghilea este tutunul imbibat in combinatii de melasa sau miere, glicerina si arome.
De asemenea sunt si alternative fara tutun, fara nicotina ca cele de pe site-ul nostru, din Frunze de ceai verde, negru, chinezesc sau din celuloza. Aromele de narghilea se aseaza in partea de sus a creuzetului.


Carbunii pentru Narghilea

Sunt multe modele diferite de carbuni dar toate sunt produse din materie vegetala carbonizata, cel mai adesea lemn de esenta tare, lemn de fructe sau din coji de nuca de cocos. Niciodata sa nu folosesti carbuni pentru gratar pentru ca ei produc un gaz toxic si pot fi periculosi.
Foloseste doar carbuni de calitate, creati pentru a fi folositi impreuna cu o narghilea.
     · Carbuni cu aprindere rapida, sunt acoperiti cu substante chimice precum praful de pusca care poate fi aprins cu un chibrite sau bricheta. Acele chimicale care sunt in compozitie pot cauza aromei un gust chimic si uneori si dureri de cap.
     · Carbuni naturali din cocos, nu au nicio substanta pentru a ajuta aprinderea, pot fi aprinsi doar la aragaz sau la un aprinzator special pentru carbuni.  Dureaza intre 5-15 min sa fie aprinsi dar nu cauzeaza efecte negative sesiunii.

 
Folia de Aluminiu
 
Cea mai comuna bariera dintre carbuni si aroma este folia de aluminiu. Folia mentine caldura pentru a facilita fumatul aromei fara sa se arda. Se poate folosi folie de aluminiu sau HMD (Heat Management Device).
 
Apa

Este cel mai clasic lichid de folosit la baza narghilelei. Aproximativ orice lichid pe care il poti bea poate fi folosit in baza si unele dintre ele pot chiar adauga niste arome in plus, dar marea majoritate sunt risipa si pot dauna narghilelei tale.

Odata ce ai inteles toate informatiile de mai sus, e timpul sa trecem impreuna la pasul urmator: Ghid pentru Incepatori - Pregatirea Narghilelei (2/2) 😊
Afla mai multe:


 

Enjoy your SHISHA !!!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!