Cum sa pregatesti un creuzet phunnel

Cum sa pregatesti un creuzet phunnel
Daca creuzetul de tip Phunnel este un termen nou pentru tine trebuie neaparat sa stii cum sa-l deosebesti de celalalte tipuri de creuzete pentru narghilea. Probabil esti obisnuit cu creuzetele tip Egiptean cu cele 5 gauri in partea de jos a bolului, insa la creuzetele tip Phunnel in locul celor 5 gauri au doar o singura gaura centrala ca in imaginea alaturata.




      1. Avantajele Creuzetelor Phunnel

 Caldura optima pentru aroma. Din cauza peretilor gaurii centrale, folia si carbunele sunt tinute la distanta de aroma. Astfel, este mai dificil sa umpleti excesiv creuzetul cu aroma si evitati arderea acesteia.

  Evitati scurgerea lichidelor din aroma. Comparativ cu creuzetele traditionale pentru narghilea, creuzetele Phunnel nu au gauri in partea de jos care sa faciliteze scurgerea lichidelor, astfel lichidele din aroma vor ramane in creuzet, iar sesiunea dumneavoastra va avea o durata mai mare.

 Gust profund si fum dens. Daca stiti cum sa controlati caldura sa nu se supraincalzeasca, aroma va va oferi un gust intens pe toata durata sesiunii.

 Cost redus. Creuzetele Phunnel sunt disponibile intr-o gama larga de modele si design-uri, este aproape imposibil sa nu gasiti un creuzet dupa gustul dumneavoastra. Preturile incep de la 25 Ron si pot ajunge pana la 200-300 ron pentru un model de creuzet Phunnel unic.

     
2. Dezavantajele Creuzetelor Phunnel

 Contaminare cu cenusa. In principiu pentru creuzetele Phunnel se recomanda sa folositi folie de aluminiu in locul Hmd-ului, ceea ce poate duce la contaminarea aromei cu cenusa. Cenusa din carbuni trece prin gaurile foliei si mai apoi ajunge in aroma.

 Arderea aromei. Daca umpleti creuzetul excesiv cu aroma este foarte posibil sa supraincalziti aroma ceea ce va duce la arderea ei. La creuzetele Phunnel va puteti ghida dupa peretii gaurii centrale unde aroma nu ar trebui sa depaseasca inaltimea lor.

 Distrugere. Creuzetele Phunnel ca orice alt tip de creuzet se pot distruge/sparge foarte usor din cauza materialelor folosite pentru producerea lor. Cel mai uzual material intalnit ar fi Lutul.



      3. Modul de functionare al Creuzetelor Egiptene

Se umple creuzetul cu aroma de narghilea, il acoperim cu folie de aluminiu. Deasupra foliei de aluminiu se aseaza carbuniI aprinsi. Caldura din carbuni incalzeste aroma si creeaza abur/fum. Cand utilizatorul narghilelei trage din furtun, fumul din aroma trece prin gaura centrala a creuzetului, este filtrat prin apa si mai apoi ajunge in gura utilizatorului.

      4. Brand-uri si Pretul unui creuzet Phunnel

      4.1 Creuzete Phunnel No Brand

Marea majoritate a creuzetelor Phunnel le vei gasi fara un brand anume, pretul lor se invarte intre 30-100 ron. Ele vin intr-o varietate de culori si materiale. Daca doresti sa achizitionezi un creuzet Phunnel apasa aici !
  • Creuzete din Lut: 30-50 Ron
  • Creuzete din Silicon: 50-80 Ron


      4.2 Creuzete Phunnel Oblako

Daca esti in cautarea unor creuzete Phunnel de calitate, Oblako iti va oferi tot ce ai nevoie. De la modele spectaculoase pana la materiale calitative. Creuzetele Oblako sunt perfecte pentru o sesiune de narghilea pentru 1-2 persoane. Aceste creuzete sunt realizate din lut alb, care capteaza eficient caldura si permite sesiunii de narghilea sa dureze mai mult. Pretul unor creuzete Phunnel Oblako variaza intre 70-160 Ron, depinde de modelul ales. Daca te intereseaza achizitionarea unui creuzet Oblako apasa aici!



      4.3 Creuzete Phunnel Titan

Pretul lor variaza intre 80 si 150 ron.




      5. Cum sa pregatesti un creuzet Phunnel pentru o sesiune de narghilea perfecta?

Umpleti creuzetul cu aroma de narghilea (nu recomandam pasta sau pietrele pentru narghilea), aranjati uniform in creuzet aroma iar la final sa fiti atenti sa nu blocati gaura din mijloc pentru un flux de aer optim. Incercati sa nu puneti aroma in exces, ca punct de reper aroma nu ar trebui sa depaseasca inaltimea peretilor gaurii centrale.

Acum ca ati umplut creuzetul urmeaza sa intindeti folia de aluminiu, tot timpul sa fiti atenti sa pastrati putina distanta intre aroma si folia de aluminiu pentru a evita arderea aromei (3-6 mm), pe final ramane perfoarea foliei unde puteti experimenta singuri modelul preferat. Ideal ar fi sa faceti suficiente gauri pentru un flux de aer optim insa sa aveti grija sa nu exagerati pentru ca riscati arderea aromei.


V-am pregatit mai jos o imagine sa intelegeti exact procesul.



Acestea fiind spuse iti dorim o sesiune de narghilea cat mai placuta, gaseste narghilele de calitate, arome, accesorii, si multe altele la Debesis Shisha. Si nu uita sa verifici blogul nostru pentru a descoperi mai multe despre Lumea Narghilelelor.


Afla mai multe:
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!