Folie de Aluminiu sau HMD?

Folie de Aluminiu sau HMD?
Ca alegi folie de aluminiu sau hmd ambele servesc acelasi scop. Folia de aluminiu se aseaza pe partea de sus a creuzetului, deasupra aromei. Ar trebui sa aiun patrat de aprox. 15x15 cm ca sa poti sigila complet partea de sus a creuzetului unde se afla aroma.

Recomandarea noastra pentru mai multe tipuri de folie:
 -Poti folosi folie de aluminiu alimentara, doar ca vei avea nevoie de mai multe straturi pentru ca folia este  subtire (intre 10-15 microni) si se va arde aroma, recomandat intre 4-6 straturi.
 -Poti folosi folie de aluminiu pentru cuptor (intre 15-25 microni) aici va fi suficient 2-4 straturi.
 -Folie de aluminiu speciala pentru narghilea are o grosime de 40 microni ceea ce inseamna ca un strat isi va face treaba.

Retine, dimensiunile de 15x15 cm raman la fel pentru fiecare exemplu, doar straturile difera.
Asigura-te ca intre aroma si folie este o distanta de 2-4 mm pentru a preveni arderea ei. Apoi poti incepe cu o scobitoare, ac sau perforator special pentru a crea un flux de aer.


Hmd-ul vine cu o dimensiune exacta aleasa de tine dupa modelul creuzetului. Tot ce trebuie sa faci e sa il pui deasupra creuzetului gata pregatit cu aroma, pui carbunii si te poti bucura de sesiune.
Beneficiile HMD-ului, cand folosesti doar folie de aluminiu, cand tragi din narghilea o sa vina pe langa aroma si monoxid de carbon din carbunii aprinsi, astfel risti ameteli, dureri de cap sau gustul sa fie mai chimic. Folosind HMD, aroma este incalzita de materialul HMD-ului care la randul lui e incalzit de carbuni astfel nu mai tragi din carbuni direct si eviti intoxicarea cu monoxid de carbon, tot odata sesiunea o sa dureze mai mult deoarece carbunii vor ramane aprinsi o perioada mai lunga de timp.

De retinut, sa fie o distanta de 2-4 mm intre aroma si hmd altfel risti ca aroma sa se prinda de fundul hmd-ului si sa se arda, in plus este si dificil de curatat.
Iti recomand dupa ce ai umplut creuzetul cu aroma sa pui un strat de folie de aluminiu, o gauresti si apoi adaugi peste folie hmd-ul, astfel eviti riscurile de mai sus. Daca nu simti aroma sau aburul nu este suficient, apasa putin pe hmd sa fie mai aproape de aroma.Afla mai multe:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!